A Muzsika utolsó, nyomtatásban is megjelenő száma 2018. decemberében jelent meg. "Akár szimbolikusnak is tekinthető, hogy a lap Kodály Zoltán 75. születésnapjával kezdte működését, utolsó kinyomtatott száma pedig a kilencvenkét esztendős Kurtág György operájának bemutatójáról tudósít, amely a milánói Scalában zajlott le novemberben" - írta a szerkesztőség az utolsó nyomtatott lapszámban. A tervek szerint januártól internetes szakfolyóiratként folytatják tovább.

A lapban megjelent szerkesztőségi cikk szerint pénzügyi okból, a folyóiratok támogatásának drasztikus csökkenése miatt kényszerültek a már alig ezer példányban nyomtatott lap megszüntetésére. A világhálóra költözéssel - a költségek csökkenésén kívül - fejlődést, előrelépést is remélnek. A weboldalon hozzáférhetővé válik a Muzsika összes eddig megjelent példánya az 1958 januári számtól kezdve.

A lapot megjelentető Pro Musica Alapítvány 2017-es közhasznúsági jelentéséből kiderül, hogy az az évben kapott támogatásaik összege az előző évi 26 millióról 17 millióra csökkent, az értékesítési bevétele pedig 27 millióról 21 millió forintra. Az alapítvány anyagjellegű és személyi ráfordításai 2017-ben (összesen 43 millió forint) meghaladták az összes bevételét (38 millió forint).

Farkas Zoltán főszerkesztő a HVG-nek elmondta, hogy a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) által nyújtott támogatás és a saját bevétel - amit a lapot jegyző alapítvány másik kiadványa, a népszerű KoncertKalendárium is növel - nem elegendő a patinás lap folyamatos megjelentetésére. Jelenleg arra várnak, hogy az NKA a hozzájárulását adja ahhoz, hogy a print lap 2019-es megjelentetésére korábban megítélt 14,5 milliós támogatás összegét az online megjelenés finanszírozására fordítsák.