Újabb orosz térfoglalás Magyarországon

Egy dagesztáni születésű orosz üzletember kezébe kerülhet a Dunaferr - írja a Világgazdaság, a cég tőkehelyzetét már a tulajdonosváltás előkészítéseként rendezik. A vállalat nem erősítette meg a lap információit.
Napi.hu, 2017. január 24. kedd, 09:16
Fotó: Napi.hu

A Dunaferr közgyűlése az elmúlt év vége előtt egy nappal úgy döntött, hogy bő 27,2 milliárd forintról hatmilliárdra szállítja le a vállalat alaptőkéjét - idézte a Cégközlönyben megjelent adatokat a Világgazdaság. További döntésként arról is határoztak, hogy az alaptőkét visszaviszik a korábbi szint közelébe.

A vasmű legfrissebb nyilvánosan elérhető mérlegadatai a 2014-es helyzetet tükrözik - még az akkori számokat is majdnem kétéves késéssel adta le a cég. Akkor már több mint 20 milliárdos tőkepótlásra volt szüksége a Dunaferrnek, amely 2011 óta összesen több mint 90 milliárd forint veszteséget halmozott fel.

A napilap oroszországi forrása alapján úgy tudja, hogy egy orosz milliárdos, a dagesztáni származású Kerimov Szulejmán érdekeltségébe kerülhet a vasmű. A cég, amely jelenleg a cipruson bejegyzett Steelhold Limited, valójában az ukrán ISD-csoport kezében van, nem reagált a Világgazdaság információira.

HOZZÁSZÓLÁSOK