Az elvégzendő feladat rövid meghatározása így szól: a Miniszterelnökség részére közbeszerzési, jogi tanácsadás. Ennek keretében 500 eljáráshoz kapcsolódó, évi 11-13 ezer dokumentummal kapcsolatos tanácsadást kell megtenni, amely közbeszerzési-jogi vélemény elkészítését jelenti. Része a feladatnak továbbá - általános (koncepcionális) jelleggel a Miniszterelnökség tevékenységi körében felmerülő közbeszerzési szakkérdések közbeszerzési, jogi szempontú vizsgálata is. A nyertesnek ezek mellett kézikönyvet, útmutatót, közleményt, tanulmányt, képzési anyagokat kell készítenie, de feladata képzések tartása is.

A hirdetmény szerint csak egy nyertes ajánlattevővel kötnek majd négy évre keretmegállapodást.

Ajánlatot azt tehet akinek az utolsó három lezárt üzleti évben közbeszerzési szakértésből, tanácsadásból, illetve jogi tanácsadásból legalább nettó 1 milliárd forint árbevétele származott. Az ajánlatok beadási határideje november 25.

Mint a Napi.hu korábban megírta, júniusban 4,8 milliárdos közbeszerzési tanácsadói tender eredményét hirdette ki a Miniszterelnökség. A három részből álló, az uniós támogatásokhoz kapcsolódó közbeszerzési és jogi tanácsadási feladatot a KFF-2016 Konzorcium nyerte. A konzorcium vezető tagja a SBGK Ügyvédi Iroda, míg tagjai a Nagy és Kiss Ügyvédi Iroda, illetve az Ész-Ker Kft. Az első rész ellenértéke 1 milliárd 920 millió, a második és a harmadik részé - egyenként - 1 milliárd 440 millió forint. A nyerteseknek - egyebek mellett - évi 600 minőség-ellenőrzési jelentést és tanúsítványt kell elkészíteniük, évente legalább 300 szabálytalansági eljárásban tanácsadás és jogorvoslati képviselet a feladatuk, de évi 250 közbeszerzési-jogi véleményt is kell készíteniük. Feladatuk még kézikönyvek, útmutatók, közlemények, tanulmányok és képzési anyagok készítése, továbbá képzések tartása is.

Ez év júliusában pedig egyetlen ajánlattevőként a KÖF 2016 konzorcium (amelynek vezetője az SBGK Ügyvédi Iroda, tagja pedig az Ész-Ker Kft.) nyerte a Miniszterelnökség 669 millió forintos keretösszegű közbeszerzési tanácsadási tenderét.

A legutóbb a múlt héten jelent meg: meghívásos, gyorsított eljáráson 60 millió forintos közbeszerzési tanácsadási tendert nyert a Miniszterelnökségtől az Ész-Ker Kft.