Megkapta az engedélyt az Euro Prompt Kft. által forgalmazott Optima QMP50 Online típusjelű kiskassza, az Inform Informatikai Kft. által típusvizsgálatra bemutatott Panda, az Auchan Magyarország Kft. által bevizsgáltatott Lau-Gilbarco-Epson-Aeex típusú, számítógép alapú pénztárgép, valamint a Laurel Kft. Lau-Euronics-Bix-Aee típusú, számítógép alapú pénztárgépe. A kereskedők a korábban visszavont engedélyű pénztárgépek egyik forgalmazója, az Alt Cash Kisker Online elnevezésű gépét, valamint a Wincor Nixdorg Kft. Beetlle / M Müller típusú, számítógép alapú pénztárgépét is választhatják, miután a hivatal ezek forgalmazását is engedélyezte.

A MKEH folyamatosan vizsgálja be az engedélyre benyújtott gépeket. A legutóbbi típusvizsgálati döntései alapján már 110 engedélyezett online pénztárgépből választhatnak a kereskedők.

Április végéig - ameddig a visszavont engedélyű gépet rendelők élhettek az 50 ezer forintos állami támogatással - a Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi közlése szerint mintegy 85 ezer online pénztárgépet helyeztek üzembe a kereskedők. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pedig akkor az MTI érdeklődésére azt közölte, bár nincs hivatalos információja, hogy hány pénztárgép lecserélése szükséges, még néhány tízezer online-gép üzembe helyezését várják.

Az addigi pénztárgép-bekötések révén több mint 247 millió nyugta és egyszerűsített számla érkezett be több mint 477 milliárd forint értékben az adóhatósághoz.