Újabb rádióadó cserélt tulajdonost

Új többségi tulajdonos jelent meg a regionális adóként működő Klasszik Rádió 92.1-ben. A segítség jól jöhet a rádiót üzemeltető cégnek, hisz bevétele tavaly az előző évi felére esett.
Domokos Erika, 2017. augusztus 1. kedd, 12:04
Fotó: Napi.hu

Többségi tulajdonrészt vásárolt a Klasszik Rádió 92.1-et üzemeltető Aeriel Rádió Műsorszóró Kft-ben a finn Futuvision Media OY - jelentette be a rádió.

A Klasszik Rádió és az új tulajdonos kapcsolata hétéves előzményekre tekint vissza, hiszen a Budapesten és 60 kilométeres körzetében fogható, a barokktól a 21. század elejéig terjedő időszak legnépszerűbb klasszikus zenei tételeit sugárzó kereskedelmi médium 2010 december közepén indította el ázsiai, ezen belül hangsúlyosan kínai tartalmú délutáni műsorsávját - írja a rádió közleményében.

A műsorkészítésben sikeres együttműködés után a felek úgy döntöttek 2017 júniusában, hogy még szorosabb formában folytatják a közös munkát, így az Aeriel Rádió Műsorszóró Kft eddigi 100 százalékos tulajdonosától, a MetroMedia Kft -től a finn Futuvison Media OY többségi üzletrészt vásárolt - közölték. (Andy Vajna is bővíti médiaportfólióját, a Rádió 1 közös hálózatba kapcsolással már 27 településen sugározhat.)

A tranzakció ugyanakkor nem hoz változást a rádió menedzsmentjében és műsorstruktúrájában. Az Aeriel Kft ügyvezetője továbbra is Nagy Tamás lesz, aki egyben tulajdonosa az eladó MetrioMediának.

A Céginfo.hu adatai szerint a kft. nettó árbevétele tavaly 43 millió forintra csökkent az előző évi 86 millió forintról. A 23 milliós nyeresége tavaly 6 milliós veszteségbe fordult.

HOZZÁSZÓLÁSOK