Újabb rádiók kaptak bírságot

Hibás korhatárbesorolás miatt megbírságolta a Music FM-et a médiatanács, emellett több körzeti televíziót, valamint helyi és körzeti rádiót is elmarasztalt a testület - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.
MTI, 2016. július 15. péntek, 11:21
Fotó: Napi.hu

A közlemény szerint a médiatanács százezer forint bírságot szabott ki a szolgáltatóra a Music FM január 12-ei Önindító című műsorának hibás besorolása miatt. A műsor ugyanis túlzottan naturális, részletező szexuális utalásokat tartalmazott, és a nőkkel való bánásmódról nemkívánatos magatartásmintákat közvetített, ami miatt a rádiónak a műsorrészeket a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategória helyett 16-os korhatárbesorolásban kellett volna szerepeltetnie.

A nagy hallgatottságú rádiós reggeli műsorokat érintő, gyermekeket védő ellenőrzéssorozatban a rádió egy másik januári műsornapja miatt is folyik eljárás. Korábban már bírságot kapott a Class FM a Morning show öt adása miatt, a Tilos Rádió a 7Térítő című műsora, valamint a Sláger FM a Helló, Sláger! című műsor miatt.

A testület továbbá csekély összegű  bírságot szabott ki  a Bonum TV és az ÉK-TV körzeti televízióra, valamint 14 rádióra - a Civil Rádióra, az Európa Rádió öt adójára, a Music FM-re, az Ozone FM 96,3-ra és a Szent István Rádió hat adójára - a médiatörvényben előírt műsorkvóta-kötelezettségek 2015-ös alulteljesítése miatt. Emellett egy szolgáltatót, a Klubrádiót - a csekély arányú mulasztás miatt pénzbírság nélkül - a szabályok betartására figyelmeztette.

HOZZÁSZÓLÁSOK