Újabb szakaszon nem jár a balatoni vonat

A Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon zajló felújítás következő ütemében, december 11-től 2017. június 16-ig, a nyári menetrend életbe lépéséig minden vonat helyett Szántód-Kőröshegy–Balatonszentgyörgy, illetve Keszthely között vonatpótló buszok szállítják az utasokat. A felújítás alatt álló Kaposvár–Fonyód vonalon is pótlóbuszok közlekednek.
Napi.hu, 2016. december 7. szerda, 12:55
Fotó: Stocksnap

A vonatpótló autóbuszok a vonatok eredeti útiránya szerinti megállóhelyeket érintik vagy - a közút kialakításának megfelelően - az ahhoz legközelebb fekvő Volán-megállóhelyen állnak meg. Az autóbuszok a balatonszárszói vasútállomás helyett Balatonszárszó Községháza buszmegállónál állnak meg - írja közleményében a MÁV Zrt.

Minden ütemes gyorsvonat, illetve személyvonat Budapest-Déli pályaudvar-Székesfehérvár-Siófok viszonylatban és visszaúton is az eredeti menetrendje szerint közlekedik. A személyvonatok a pótlóbuszok hosszabb közúti menetideje miatt Balatonszentgyörgy állomásról általában később indulnak Nagykanizsa és Gyékényes felé és módosított menetrend szerint haladnak.

Az ütemes gyorsvonatok Balatonszentgyörgy-Keszthely között sem közlekednek, helyettük mindkét irányban vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni.

A vágányzár miatt a csatlakozó vonalakon is változott a menetrend, a szintén felújítás alatt álló Kaposvár-Fonyód vonal teljes hosszán pótlóbuszok közlekednek - írja a MÁV.

A vasúttársaság kéri utasait, hogy figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást.

A vasútvonalak módosított menetrendjei a MÁV-csoport honlapján a vágányzári hírek menüpontban érhetők el https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar.

HOZZÁSZÓLÁSOK