Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Kravtex Kereskedelmi Kft. és a Budapest Lízing Zrt. a regionális közlekedési központok flottakezelőjének nyílt közbeszerzési eljárásában nyert lehetőséget összesen 100 autóbusz szállítására. A buszok átadása január végén kezdődik és várhatóan március végéig az összes új Credobus forgalomba áll.

A dél-alföldi, a dél-dunántúli, az északnyugat-magyarországi, a középkelet-magyarországi, és a középnyugat-magyarországi közlekedési központoknál üzembe álló buszok közül 72 elővárosi, 28 pedig regionális kivitelű.

A Credobusok magyar hozzáadott értéke a legmagasabb a hazai gyártók termékei között. Vázszerkezetük és beépülő fém alkatrészeik is a mosonmagyaróvári Kühne gyárban készülnek, emellett magyar termékek a futóműveik, üvegeik, műanyag burkolataik és egy sor egyéb alkatrészük. A Kisalföldön gyártott buszok vételár arányos magyar értékhányada eléri a 75-80 százalékot, és egyenként 4 magyar munkahely egy évi megőrzéséhez járulnak hozzá - olvasható a közleményben.

A Kravtex-Kühne Csoport a hazai buszpiac további növekedésében bízva idén nagyszabású létesítményfejlesztő beruházások bejelentését tervezi. A legújabb 100 járművel csaknem félezer darabra nő a nemzeti autóbuszgyártás cselekvési program 2016-os bejelentése óta átadott Credobusok száma.