Újabb százmilliókból terjeszkedne a Nemzeti Kereskedőház

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNK) Zrt. kilenc új irodát kíván nyitni Ázsiában, Afrikában, Észak- és Dél-Amerikában valamint Boszniában. Egy iroda átlagos működtetési költsége 100 millió forint körüli összeg.
Németh Géza, 2016. szeptember 5. hétfő, 17:30
Fotó: Reuters

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent 9 nyílt tender szövege gyakorlatilag azonos. A nyertes feladata a kereskedőházi partner iroda kialakítása, működtetése és üzemeltetése határozatlan időtartamra szóló szolgáltatási szerződés keretében. Az iroda feladata, hogy  elősegítse az exportképes termékkel, technológiával, szolgáltatással rendelkező magyar vállalkozások külpiacra jutását. Ennek érdekében a kereskedőházi partner iroda feladata azon szektorok, piaci szegmensek meghatározása a célországban, amelyekben a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképesek lehetnek.

Az egyes irodák működtetésére a következő összegeket szánja a Magyar Nemzeti Kereskedőház: Algériában - 80 millió, Dél-Koreában 142 millió, Kanadában 140  millió, Laoszban 66 millió,  Malajziában 92 millió, Szudánban 86 millió, az afrikai regionális irodára 142 millió, az argentin regionális irodára 160 millió, míg a Boszniai regionális irodára 106 millió forintot.

Az ajánlatok beadási határideje október 10. Ajánlatot az tehet, aki az utóbbi 3 évben legalább 7 millió forint értékű kereskedelmi tevékenységet tud felmutatni az adott országban, vagy pedig ilyen értékben irodát működtetett ott.

HOZZÁSZÓLÁSOK