BUX
39866

Újabb szolgáltatás nélkül marad Esztergom

A szolgáltató 70 millió forintra rúgó ki nem fizetett számlák miatt szeptember 1-jétől leállítja az Aquasziget Esztergom élményfürdő melegvíz- és hőellátását - közölte a Dalkia Energia Zrt.

NAPI, 2011. szeptember 1. csütörtök, 08:19

A társaság 2006-ban 15 éves szerződést kötött a komplexumot üzemeltető Esztergomi Fürdő Zrt.-vel a hagyományos kazános ellátáshoz képest mintegy 15 százalékos megtakarítással üzemelő modern, környezetkímélő gázmotor installálására, a szükséges infrastruktúra kiépítésére és folyamatos energiaszolgáltatásra. Az elmúlt években az üzemeltető egyre komolyabb kintlevőségeket halmozott fel, a kifizetetlen energiaszámlák immár 70 millió forintra rúgnak.

Idén júniusban a város közgyűlési döntés keretében új üzemeltetőnek adta át a fürdő üzemeltetésének jogát. A Dalkia Energia az üzemeltető váltásról előzetesen nem kapott tájékoztatást, jelenleg is a korábbi üzemeltetővel áll szerződéses kapcsolatban, és mivel nem látja esélyét, hogy a jövőben a kintlévőségei csökkennének, szeptember 1-jétől határozatlan időre megszünteti a szolgáltatást.

A hátralékkal kapcsolatban hónapok óta folytak tárgyalások, melynek eredményeként született egy, mindkét fél által elfogadott fizetési ütemezési megállapodás, amelynek azonban az Esztergomi Fürdő Zrt. továbbra sem tett eleget. Mivel nem kiemelt szociális célról, hanem jóléti funkciót betöltő intézményről van szó, társaságunk a méltányossági kritériumokat is mérlegelve arra a döntésre kellett jusson, hogy élni kíván a fizetési ütemezési megállapodásban biztosított lehetőségével és leállítja a szolgáltatást. Az elmúlt időszakban társaságunk határidőre eleget tett a fürdő üzemeltetésével kapcsolatos beszállítói kötelezettségeknek, nem engedhetjük meg a kintlévőségeink további emelkedését, hiszen kötelezettséggel tartozunk további ügyfeleink és munkavállalóink felé is. Amennyiben időközben a számlákat rendezik, a szolgáltatás természetesen ismét megindulhat - mondta el a döntéssel kapcsolatban Asztalos Andrea, a társaság kommunikációs igazgatója.