Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tájékoztatás szerint az adásvétel tárgya az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. részvénycsomagja, beleértve a társaság eszközeit és tudásbázisát, valamint a korszerűsített hőközpontokat és a 2015-ben átadott 5 kilométer hosszú, földben vezetett távhő tranzitvezetéket, amely a hőtermelőt köti össze a szolgáltatóval.

A csaknem 50 dolgozót foglalkoztató társaság Oroszlányban és Bokodon összesen 5170 háztartást és csaknem 145 egyéb intézményt lát el távhővel és meleg vízzel.

A közlemény idézi Kóbor Györgyöt, az NKM Zrt. elnök-vezérigazgatóját, aki kifejtette: a tranzakció a nemzeti közműszolgáltatási rendszer kiépítésének részeként jó lehetőség a Nemzeti Közműveknek, mert az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. tulajdonosaként elsőként kínálhat egyszerre földgáz-, villamosenergia- és távhőszolgáltatást egy területen.

A Nemzeti Közművek saját forrásaiból finanszírozza a tranzakciót, tulajdonosi forrásbevonás nélkül - áll a tájékoztatásban.

Az MTI megkeresésére a társaság azt közölte, hogy a vételár a zárásig üzleti titoknak minősül. Az oroszlányi ügylet lezárása elsősorban a különböző hatósági jóváhagyásoktól függ, a tervek szerint szeptemberben megtörténhet a tényleges zárás. Jelezték azt is, hogy az NKM szándékában áll további távhőszolgáltatók integrálása a nemzeti közműrendszerbe.