Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A munkabeszüntetés február 13-án, szerdán, 18:00 órától indul - írja a Mérce.hu a szakszervezet Facebook-bejegyzésére hivatkozva.

A szakszervezet követelései:

 

  • 12,5 százalékos általános alapbér-emelés,
  • havonta 2000 forintos lojalitási bónusz,
  • a munkába járás 100 százalékos finanszírozása a munkáltató részéről,
  • 15 ezer forintos karácsonyi bónusz bevezetése
  • jubileumi jutalom 5 év munkaidő esetén nettó 15 ezer forint értékben és +1 szabadságnap, 10-15-20 év esetén arányosan emelkedő összeggel és szabadnapokkal,
  • nettó 30 ezer forint SZÉP-kártyás feltöltést karácsony előtti kifizetéssel,
  • nőnapi ajándékot a női dolgozóknak, és garanciát nyújtson a cég a családi nap megszervezésére.

 

Február 7-én kétórás figyelmeztető sztrájkot tartott az ÉTMOSz, miután a megelőző napok bértárgyalásai a cégvezetéssel nem vezettek eredményre.

Az ÉtMOSZ alapvetően a Bosch magyarországi gyárainak szakszervezete, de a miskolci üzemet nemrég új, kínai tulajdonos, a Starters, E-Components Generators (SEG) vásárolta meg. A Bosch Elektronika hatvani gyárában a szakszervezet követeléseit sajtóhírek szerint a cégvezetés egyébként már elfogadta, így ott az átlagosan évi bruttó 500 ezer forintos cafetéria idén is marad, több szünnap is lesz és biztosítják a lojalitási bónuszt is - emlékeztet a Mérce.hu.

A cikk megjelenése után a munkáltató S.E.G.A. Hungary azt közölte, hogy több héten keresztül folytatott tárgyalásokat a két szakszervezettel (ÉTMOSz  és Vasas), és hatszor ültek tárgyalóasztal mellé. Az egyeztetések során a munkáltató többször is, több lépésben is engedményeket tett, és előremozdult a szakszervezetek követelései felé. A munkáltató jelenlegi ajánlata versenyképes, és méltányos juttatási elemeket tartalmaz.