Újabb támogatás a jó ötlettel rendelkező magyar cégeknek

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) égisze alatt működő Climate-KIC szervezet újabb inkubációs programot indított Magyarországon is - közölte az EIT Climat-KIC kedden az MTI-vel.
MTI, 2014. március 18. kedd, 18:03
Fotó: Stockfresh

Tájékoztatásuk szerint a program célja olyan innovatív mikrovállalkozások alapításának és piacra lépésének támogatása, amelyek termékei és szolgáltatásai csökkentik a globális szén-dioxid-kibocsátást, továbbá biztosítják az önfenntartó gazdasági fejlődést, és innovatív üzleti megoldások révén élhetőbb világot alakítanak ki.

A programban való részvételre március 18-tól lehet jelentkezni a magyar partner, a MyCo Incubation weboldalán.

Az inkubációs programban kiemelt témák az alternatív energiával, az organikus anyagtechnológiával, a hulladékgazdálkodással, valamint a fenntartható mezőgazdasággal kapcsolatos innovációk.

A programban résztvevő startupok 5-10-20 ezer eurós támogatásból dolgozhatnak, illetve részt vehetnek az európai hálózat oktatási, közösségi és start-up eseményein.

Kovács Zoltán, a MyCo ügyvezetője a közleményben kiemelte: 2013-ban sikerrel támogattak 14 innovatív kisvállalkozást, amelyből négy sikerrel piacra is lépett, közülük egy kockázati tőkebefektetést is kapott és további három cég befektetés előtt áll.

HOZZÁSZÓLÁSOK