Újabb tenderen győzött a Közgép

A 86-os főút építéséhez kapcsolódóan újabb kivitelezési munkát nyert el a Közgép, a cég által vezetett konzorcium egy 4,4 kilométeres útszakasz burkolatát erősítheti meg nettó 1,6 milliárd forintért.
NAPI, 2013. január 16. szerda, 08:12
Fotó: Napi.hu

A Közgép konzorciuma nyerte meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) azon közbeszerzési eljárását, amelyet a 86-os főút 53. és 57,4 kilométerszelvénye közti szakasz burkolatának megerősítésére írt ki. A főút Vas megyei, Körmend feletti, 4,4 kilométeres szakaszán a burkolat erősítése mellett mintegy 3 kilométeren előzési szakasz is készül, továbbá a nyertes konzorciumnak a csatlakozó földutakat is ki kell építenie és öt-öt kilométeren vadvédő kerítést felhúzni. A kivitelezési munka értékét a NIF előzetesen nettó 1,3 milliárd forintra becsülte, a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt., Magyar Aszfalt Kft. és Swietelsky Magyarország Kft. alkotta KMS 86 Konzorcium nettó 1,6 milliárdért vállalta - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből (Tenders Electronic Daily).

A NIF a nyílt közbeszerzést 2012 augusztusában hirdette meg, amelyre két ajánlat érkezett, a Közgép vezette konzorcium mellett a szlovák Doprastav a.s. és a magyar Dömper Kft. alkotta DD Konzorcium pályázott. A hirdetmény szerint az ajánlatok közül a legalacsonyabb ár alapján választottak, a döntést november végén hozták meg. A felújítást a Közlekedési Operatív Program keretében uniós támogatással finanszírozzák. A munkát a szerződés aláírásától számított 12 hónap alatt kell elvégezni.

A Simicska Lajos üzletember érdekeltségében lévő Közgép és a Magyar Aszfalt nyerte meg tavaly májusban a 86-os főút Szombathely és Vát közötti szakaszának kétszer két sávos kiépítésére kiírt közbeszerzést is, nettó 7,03 milliárd forintért. (A munkát 2010 októberében nyolcmilliárd forintért a Vegyépszer Zrt. konzorciuma nyerte el, de a cég visszalépett a projekttől, pénzügyi nehézségei miatt 2011 tavaszán csődvédelembe menekült.) Az útszakaszon 6,2 kilométeren új nyomvonalon, 3 kilométeren pedig melléépítéssel alakítják ki a kétszer két sávos utat.

A Magyar Aszfalt és a Közgép kettőse futott be győztesként tavaly márciusban a Győr keleti iparterületének körüljárását biztosító - az Audi Motor Hungaria Kft. logisztikai beruházásához kapcsolódó -, Győrszentiván északi és déli bekötését lehetővé tevő közutak és létesítményeinek építésére kiírt közbeszerzési eljáráson is, nettó 3,05 milliárd forintért. Itt mintegy 7 kilométeres, kétszer egy sávos utat, kerékpárutat és - egyebek mellett - három csomópontot építettek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2013.01.16 10:27

Ez méterenként kb 363-364 ezer kemény magyar forint, ha menet közben ki nem derülnek extra kiadások (szoktak) Miből lesz ?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

braunsim, 2013.01.16 08:58

Miért baj az, hogy a közgép nyert?
Orbán és csapata megmondta ,hogy a tehetőseknek jobban ki kell venni a részüket az ország céljainak megvalósításában!!
Ezért fáradságot, pénzt nem kimélve építik nektek utakat, vasuti pályát, csinálnak nektek rádiót (class fm) stb.
NIncs ezzel semmi baj.
Mindent a maga helyére. Munkanélkülieket közmunkára, közpénzt a Közgépbe!
Oszt jónapot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ZalanIvan, 2013.01.16 08:34

Egy, csak egy legény van talpon a vidéken...

Éhes társaság. Magyarország zRT.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html