Újabb tízmilliárdos közbeszerzésen vesztett a Közgép

A Strabag Általános Építő Kft., a Strabag AG magyarországi fióktelepe valamint a Hódút Kft. nyerte meg 14 milliárd 852 millió forinttal a 813-as főút harmadik ütemének tervezésére és kivitelezésére kiírt nyílt közbeszerzést. A vesztesek között ott van a Közgép is.
Németh Géza, 2017. február 15. szerda, 16:31
Fotó: Napi.hu

Az eredményt az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. tette közzé a Közbeszerzési Értesítőben. A 813-as számú  másodrendű főút Győr városát keleti irányból elkerülve, az M1-es autópályát köti össze a 14-es számú főúttal. Az út három ütemben épül, melyből az első szakasz már elkészült, ez köti össze az ipari parkot az Audi-gyárral.

Az elvégzendő feladat a következő: az 5,2 kilométeres új országos főút megépítése új nyomvonalon  2x1 forgalmi sávval, továbbá három körforgalmi csomópont megépítése. Díszvilágítást kell készíteni a Mosoni-Duna hídra, és egy felüljárót építeni a Mosoni-Duna felett, kerékpáros átvezetéssel.

Az eredetileg becsült ellenérték 14,8 milliárd forint volt, a nyertes ajánlatban ettől 52 millió forinttal több szerepelt. A nyertesekkel a szerződést a NIF január 3-án kötötte meg.

Ajánlatot tett még - közösen - a Colas Út Zrt., a Colas Hungária Zrt., valamint a Colas Közlekedésépítő Kft. Szintén közösen indult az SDD Konzorcium színeiben a Dömper Kft., a Subterra -Raab Kft. és a Pannon-Doprastav Kft. Egyedül szállt versenybe és nem nyert az A-Híd Zrt., valamint a Közgép Zrt.

HOZZÁSZÓLÁSOK