Újabb több mint félmilliárd megy a vizes vb-re

Két közbeszerzés keretében újabb több mint 600 millió forintot fizet ki a Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. A kisebb tétel a Császár-Komjádi Sportuszodához, míg a nagyobb a Duna Arénához kötődik.
Németh Géza, 2017. június 1. csütörtök, 07:05
Fotó: Napi.hu

A Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. a Császár-Komjádi Sportuszoda úgynevezett gyengeáramú rekonstrukciójára kért ajánlatot.

Ez magában foglalja a hangosítást, az eredményjelző ledfalat, a wifi és az ip-telefon szolgáltatást egyaránt. Ezt a tendert az Antenna Hungária Zrt. nyerte, nettó 123,5 millió forinttal. Ajánlatot adott még az Euro One Számítástechnikai Zrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. is.

A másik tender a Duna Aréna és a  Fina Market teljes körű üzemeltetését és épület-karbantartását kérte. (Ez utóbbi vendéglátást, gyermek- és kultúrprogramokat nyújt a Dagály strandon és a Margitszigeten.)

Ennek nyertese a B-Omega-T Kft., nettó 497 millió forinttal (a becsült ellenérték kereken félmilliárd forint volt). Az üzemeltetés a beléptető rendszertől az épületgépészeten át egészen az automata ajtókig terjed.

Érvényes ajánlatot tett még, de nem nyert a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő (HM EI) Zrt. A nyertes egy hónapra eső díja 142 millió, míg a vesztesé 151 millió forint volt. Késve adta le ajánlatát a Fakultás FM Kft., így az érvénytelen lett.

A vb sokba kerülő megnyitójáról itt írtunk.

HOZZÁSZÓLÁSOK