Újabb Töröcskei-céget számolnak fel, Simicska is rosszul járhat

Az MNB kezdeményezte a Platinium Pénzügyi Szolgáltatóház Zrt. felszámolását.
Domokos László, 2015. február 26. csütörtök, 16:38
Fotó: Napi.hu

Töröcskei István újabb cége juthat a megszűnés sorsára. Az MNB - a Pénzügyi Stabilitási Tanács felhatalmazása alapján, Windisch László alelnök aláírásával - ugyanis ma közölte a február 19-i dátumú határozatát, amelyben visszavonta a Platinium Pénzügyi Szolgáltatóház Zrt. pénzügyi szolgáltatási engedélyét, egyúttal kezdeményezte a cég felszámolását.

A bedőlt faktoringcég felszámolója - a törvényi szabályozásnak megfelelően - a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. lesz.

Az MNB még 2014. november 14-től rendelt ki felügyeleti biztosokat a Széchenyi Lízing Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez és a Platinum Pénzügyi Szolgáltatóház Zrt.-hez. Az intézkedéseket akkor a pénzügyi vállalkozások tőkehelyzete, s a jogszerű működés szavatolásának szükségességével indokolták.

A Platinium felügyeleti biztosa Jendrolovics Pál Péter volt, vélhetően ő lesz a felszámolóbiztosa is.

A 2013-as mérleg szerint a zrt. 32,26 százalékos tulajdonosa a Simicska Lajos üzletemberhez köthető Mahir Zrt. volt, míg Töröcskei István nevén közvetlenül 2,58 százalékos rész volt. A társaság jegyzett tőkéje 93 millió forint.

Forrás: IM E-beszámoló

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2015.02.26 19:07

Nos ha összerakjuk a magyar tulajdonú bankrendszert mostanában érő csődhullámot
azaz Postabank, takszövetkezetek, Töröcskei féle bankgyilkolások és végül ami igazán hab a tortán a mostani Budacasht és bankjait akkor két dolgot azért ideje megállapítani.

A magyar tulajdonú bankok pénzeit a tulajdonosok tokkal vonóval elhordják, elherdálják, elbukják és el dilettánsoskodják

Matolcsy zseniális ötlete az 50% fölötti magyar tulajdonhányadú bankszektorról asszem nem igényel külön kommentárt, mindenki számára világos hogy mekkora egy ötlet, különösen úgy hogy az állam megveszi megvette és majd pricvatizálni fogja ilyen töröcskei és budacash féle pénzügyi mágusoknak az adófizetők pénzén feltőkésített bankokat

Szintén felmerül a kérdés, ha 100 milliárd hiányzik egy pénzügyi befektetői bankcsoportból akkor a pszáf vajon milyen szinvonalon ellenőrizgeti a magyar pénzügyi szektor szereplőit ha ez 10 év alatt sem tünt fel nekik..

Arról meg már említést sem érdemes tenni, hogy a bankrendszer szétszivatása,adóztatása, adósmentéses devizahitel forintosítása és még ráadásként az übertoxikus banki hitelállománya tele nem fizető devizaadósokkal mekkora brutál buktát valószinüsít a jövőre nézve..

szóval bele lehet igencsak borzadni, ha a képet összerakod, a tartozásodat tarthatod itt de a pénzedet lehet hogy ausztriában meg svájcban kéne, legalábbis józan paraszti logika alapján bizony nem marad más logikus gondolat !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html