Újabb üzletet kaphatnak a nemzeti trafikok

A lóversenyfogadás is bekerülhet a nemzeti dohányboltokba, s az ittapiros.com szerint a trafikokban lévő terminálokon elindulhat akár a hagyományos (vagy VLT alapú) szerencsejáték és/vagy sportfogadás is.
Napi.hu, 2013. november 22. péntek, 13:00
Fotó: Napi.hu

Az ittapiros.com információi szerint a nemzeti dohányboltokban is elérhetők lesznek a lóverseny terminálok, amelyeken fogadni lehet. A Világgazdaság néhány napja írt arról, hogy a Magyar Lóversenyfogadást Szervező Kft. tovább bővítette lóverseny-fogadási hálózatát, hét új iroda nyílt, köztük a Vác főterén álló nemzeti dohányboltban, amely az első trafik, ahol lovira is lehet fogadni. (Jelenleg 37 bukmékeriroda működik az országban.)

Az ittapiros.com szerint ez jó hír abból a szempontból, hogy a nemzeti dohányboltokban elvileg csak 18 éven felüliek tartózkodhatnak, így kiskorúk semmiképpen nem juthatnak a szerencsejáték közelébe. Jó az is, hogy nincs olyan sok belőlük. Nem jó viszont, hogy általában méretük nem engedi azt meg, hogy akár háromnál több ember egyszerre tartózkodjon bennük, nemhogy sok időre, de percekre se. Nem jó továbbá az sem, hogy a dohányboltok elhelyezkedése nem minden tekintetben felel meg a törvényi (régi) előírásoknak, amelyek a játéktermekre vonatkoztak.

A fogadóautomaták elhelyezése csak a kezdet - írja a szerencsejáték információs portál. "A lóverseny nem azért nem jó biznisz, mert rosszul csinálják, hanem azért, mert a világ megváltozott. A szerencsejáték sokkal elérhetőbbé és gyorsabbá vált. A hazai lósporton egy terminálhálózat se segít, mert ettől még nem lesznek fogadók." Az Ittapiros.hu szerint ez hamar ki fog derülni, és abban a pillanatban ezeken a trafikokban levő terminálokon elindul a hagyományos (vagy VLT alapú) szerencsejáték- és/vagy sportfogadás.

A parlament májusban módosította a trafiktörvényt, amellyel 10 százalékos árrést biztosítottak a dohánytermék-kiskereskedőknek, és bővítette az árusítható termékek körét. Így a trafikokban jégkrémet és fagylaltot is árulhatnak a kereskedők. A tavaly szeptemberben elfogadott trafiktörvény alapján a dohányboltokban a dohánytermékeken kívül mást nem lehetett volna kapni, azonban a képviselők már decemberben úgy módosították a jogszabályt, hogy engedélyezték a lottó és sorsjegy, majd februárban a szeszes és energiaital, kávé, ásványvíz, üdítő és újság árusítását is. Mindez tovább bővülne a fogadással.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2013.11.22 16:52

Már csak a lottó,tippmix,újság,telefonkártya,pékáru hiányzik és kész is a vegyesbolt. A fidesz nyalógépnek minden kell.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bernstein, 2013.11.22 14:37

Sőt, 2014-től az adónk 1%-kát is felajánlhatjuk számukra.
Csak oda. Máshova nem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html