Újabb vezéráldozatok az MVM-csoportban

A rendkívüli közgyűlések új vezetőket választottak az OVIT ZRt., az MVM Trade ZRt. és az MVM Partner ZRt. élére.
NAPI, 2010. szeptember 16. csütörtök, 12:16
Fotó:

A Paksi Atomerőmű (PA) Zrt. és a MAVIR Zrt. közgyűlései után az MVM-csoport más leányvállalatainál is vezetőváltás történt: az Országos Villamostávvezeték (OVIT) Zrt. vezérigazgatója Gopcsa Péter, az MVM Trade Zrt.-é Bally Attila, az MVM Partner Zrt.-é pedig Major György lett.

Az új OVIT-vezér Gopcsa Péter korábban évtizedekig a Közgép Rt. műszaki igazgatója, majd a Transelektro Ganz Röck Zrt. vezérigazgatója volt. Az OVIT igazgatóságába került Gopcsán kívül Nagy Sándor, Huszthy Ágnes, Gerse Lajos és Süli János (a PA napokban menesztett vezérigazgatója). Az fb-be Papp Katalin, Felkai György, Szepessy Zsuzsanna, Horváth József és Miló János került.

Az MVM élére választott Bally Attila, eddig az MVM Partner kereskedelmi igazgatója és igazgatósági tagja volt, több mint 8 éve dolgozik az MVM-csoportban. A közgazdász végzettségű Bally a Szervezett Villamosenergia Piaci Bizottság elnöke is.

Az MVM Trade igazgatóságának elnöke Lehőcz Balázs Gábor lett, tagjai Bally Attila és Jarabin Csilla, a társaság fb-tagjainak pedig Gombkötő Zsuzsannát, Kiss Orsolyát és Juhász Albint választotta a közgyűlés.

Az MVM Partnert vezérévé lett Major György villamosmérnök, közgazdász, idén nyárig a társaság ügyfélszolgálati igazgatója volt, majd a Magyar Posta értékesítési ágazati igazgatójaként dolgozott. Korábban az ELMŰ-nél és az ÉMÁSZ-nál is dolgozott. Az MVM Partner igazgatóságának elnöke szintén Lehőcz Balázs Gábor, tagja pedig a vezérigazgagató mellett Pintér Anikó. A társaság fb-tagjává pedig Karádiné Nyitrai Katalint, Horváth Jánost, valamint Barócsi Zoltánt választották.

HOZZÁSZÓLÁSOK