Újabb vonalakat építhet a Közgép

A Közgép Zrt. százmilliárd forintért korszerűsítheti a Szajol–Püspökladány-vasútvonal szakaszait.
NAPI, 2011. május 21. szombat, 14:20
Fotó:

Egy kormányhatározatban 24,3 milliárd forinttal megemelték a Szajol-Püspökladány-vasútvonal szakaszainak építésére szánt keretösszeget, a beruházás nagy részben uniós támogatással valósul meg. Néhány nappal később a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. a Közgép Zrt. két konzorciumának adta a vasútvonal szakaszainak építését - értesült a Népszabadság.

Az év elején kiírt közbeszerzésen pénteken hirdetettek eredményt, a kizárt cégek várhatóan jogorvoslatot kezdeményeznek.

A Szajolt Kisújszállással összekötő szakasz korszerűsítésére a Swietelsky és Közgép alkotta SZ-K-2011 Konzorcium névét hirdette ki a NIF győztesnek. A munkát 49,6 milliárd forintért vállalták, majdnem 10,5 milliárd forinttal többért a projekt előzetesen kalkulált mérnökáránál.

A Kisújszállást Püspökladánnyal összekötő szakaszon is a Közgép konzorciumát - a Swietelsky-Vasúttechnika-Szentesi Vasútépítő hármassal alkotott K-P-2011 Konzorciumot - választották ki kivitelezőnek. A szövetség 49,97 milliárd forintot kért munkájáért, ami 8,5 milliárddal több az elzetes mérnökárnál.

A közgépes konzorciumok árajánlatai eredetileg - ha nem emelik meg a keretet - mindkét szakaszon csak a harmadik helyre voltak jók.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pityu45, 2011.05.22 16:03

ÉS EZ A KÖZGÉP NEVŰ CÉG IS EGY SZÉLHÁMOS ADÓCSALÓ CÉG. JÓ LENNE MÁR ODAFIGYELNI MINDEN RENDES MUNKÁLTATÓNAK ÉS MUNKAVÁLLALÓNAK HOGY HOVA MEGY DOLGOZNI VAGY HOL AKAR DOLGOZTATNI!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pityu45, 2011.05.22 16:00

A KÖZGÉP IS INKÁBB HALLGATNA MERT SOK MAGYAR SZAKEMBERT KÜLD EL A SOK ROMÁN BEVÁNDORLÓ MIATT AKI ELVESZIK A MUNKAHELYEKET. EZÉRT ÁLL MÉG TALPON MERT NEM SAJÁT DOLGOZÓKAT VESZ FEL HANEM KÖLCSÖN MUNKAERŐKKEL DOLGOZTAT!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html