Újdonság a magyar Lidl-üzletekben - piktogramokkal, színekkel segít a boltlánc

Új jelöléseket vezet be a magyar Lidl, az egészségtudatos és ételintoleranciában szenvedő vásárlók könnyebben válogathatnak a boltokban.
Csernátony Csaba, 2020. július 13. hétfő, 13:39
Fotó: Buksza / Csernátony Csaba

Új jelölőrendszert vezet be a magyar Lidl: a boltlánc 10 különféle szín és piktogram alkalmazásával hívja fel a figyelmet az ártáblákon például a glutén- és laktózmentes, valamint a bio és vegán termékekre - közölte a társaság.

A lépésnek köszönhetően az egészségtudatos, valamint ételintoleranciában szenvedő vevők gyorsabban és egyszerűbben igazodhatnak el a termékek között.

A különféle színnel jelölt mentes termékek között megtalálhatóak olyan alapélelmiszerek, mint a pékáruk, tejtermékek, száraztészták, de többek között a gyorsfagyasztott és hűtött készételekből is kínál a vállalat alternatívát.

A boltlánc közölte azt is, hogy a sajátmárkás termékeinek hozzáadott só- és cukortartalmát 2025-ig átlagosan 20 százalékkal csökkenti. Ezen élelmiszerek esetében a diszkontlánc egy zöld színű piktogramon azt is feltünteti, hogy az eredeti recepthez képest hány százalékkal kevesebb cukor vagy só hozzáadásával készült a termék.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK