Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elektromos töltőállomás AC és DC 50 kW teljesítmény leadására képes, kompatibilis bármely Európában és Ázsiában forgalmazott, elektromos vagy hibrid járművel. Az autók modelltől függően 80 százalékos töltöttségi szintig akár 20 perc alatt feltölthetők.

Az elektromos autótöltő megnyitása a Mol-csoport 2030-ig szóló hosszú távú stratégiájának része, amely egyebek mellett azt célozza, hogy a hagyományos üzemanyag-értékesítés helyett fő mobilitás-szolgáltatóvá váljon.

A stratégia további eleme a Mol részvétele a NEXT-E projektben. A NEXT-E célja egy páneurópai, hat országot átfogó elektromos töltőállomás-hálózat kifejlesztése, amelynek révén 222 standard gyorstöltő állomást (50 kW) és 30 ultragyors töltőállomást (150-350 kW) telepítenek.

Ez kulcsfontosságú infrastruktúrát biztosít a járművek elektromos töltéséhez a Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Szlovéniában, Horvátországban és Romániában.

A Mol Románia hálózatában a következő e-töltők a NEXT-E projekt keretében nyílnak, 2018 végéig 14 elektromos autótöltőt telepít a vállalat. Ezzel párhuzamosan a Mol tovább bővítette benzinkút-hálózatát Romániában, így már 213 töltőállomást üzemeltet az országban - közölte a vállalat.