Újdonsággal robbant a Lidl a szomszédban - erről nálunk csak hallgatnak

Október 7-étől Szlovákiában is elérhető a Lidl webshopja. A német diszkontlánc 2004 szeptemberében nyitotta meg első boltjait szomszédunknál, mára 137 egységük van az országban. Az évforduló alkalmából indították el az online boltot, ami több európai országban, például Csehországban, Németországban és Írországban már működik.
K. Kiss Gergely, 2019. október 9. szerda, 11:23
Fotó: Napi.hu

A webshopban csak háztartási eszközöket, ruházati termékeket és egyéb fogyasztási cikkeket lehet rendelni, élelmiszert nem. Ennek kapcsán Matús Gála, a Lidl Slovakia ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az online élelmiszerárusítás szerintük gazdaságilag nem működőképes modell, ezért nem akarnak vele foglalkozni - idézi a nosalty.hu.

Miközben Magyarországon már komoly verseny alakult ki a boltláncok webshopjai között, addig a szlovák kiskereskedelemben egyelőre csak a Tesco szállít házhoz élelmiszert.

A Lidl 50 euró feletti rendelés esetén ingyenesen szállít házhoz, ha a rendelés értéke ezt nem haladja meg, akkor a szállítási díj 3,90 euró (mintegy 1300 forint).

A Lidl más újdonsággal is készül Szlovákiában. Jövő év elejétől tervezik bevezetni a Lengyelországban és Ausztriában már jól működő Lidl Plus digitális hűségprogramot, melynek lényege, hogy a vásárlók kuponokkal, sorsjegyekkel és más akciós ajánlatokkal juthatnak kedvezményhez.

A portál néhány hónapja megkereste a Lidl Magyarországot azzal kapcsolatban, hogy hazánkban mikortól szállítanak majd házhoz bizonyos termékeket. A szolgáltatás bevezetésével kapcsolatban nem akartak semmilyen részletet elárulni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2019.10.09 22:35

A webshopban remélhetőleg nem csak kéthavonta lesz málnaszörp meg krumplis pogácsa :) És a webshop nem fog bezárni az orrom előtt vasárnap (a heti nagybevásárlás napján) már délután ötkor.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html