Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új buszok a miskolci székhelyű Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nél, a szolnoki Középkelet-magyarországi Közlekedési Központnál, valamint Budapest vonzáskörzetében, a Volánbusz Zrt.-nél állnak forgalomba különböző helyközi viszonylatokon.

A beszerzést koordináló Volán Buszpark Kft. - amely a regionális közlekedési központok flottakezelője - nyílt közbeszerzési eljáráson választotta ki a Kravtex Kereskedelmi Kft. és a Budapest Lízing Zrt. közös ajánlatát. A 100 darab autóbusz átadása 2017. augusztus 10-én megkezdődött, és várhatóan október első napjaiban befejeződik, így már az iskolaszezon elejétől jelentősen frissül a társaságok járműparkja.

A normál padlómagasságú, regionális alkalmazású Credo Inovell-ből 20, míg az akadálymentes, elővárosi Credo Econell-ből 80 darab kerül a társaságokhoz.A buszok mindegyike utasinformációs rendszerrel felszerelt, a járművekben egységesen nagy teljesítményű klímaberendezés került kiépítésre. Döntő részük pedig alacsony belépésű, tehát akadálymentes a babakocsival és kerekesszékkel utazók számára.

Az új buszok átadását követően 316 db-ra nő azoknak a Credóknak a száma, amelyeket a gyártó a Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvés Program tavaly nyári bejelentése óta állított forgalomba. A cégcsoport mosonmagyaróvári és győri gyáraiban jelenleg már több mint 500-an dolgoznak.

A Program kapcsán várható piaci bővülésre alapozva a cégcsoport mosonmagyaróvári és győri telephelyén is jelentős beruházásokat hajt végre.

(Hárommilliárdért biztosítják a Volán buszait)