A magyarországi bankkártya-tulajdonosok napjainkban évente több mint 20 milliárd euró összegben vásárolnak plasztikjaikkal, ebből a Visa piaci részesedése mintegy 20 százalékra tehető a jegybank adatai alapján - mondta az MTI szerint Kiss Ede, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője szerdán sajtótájékoztatóján.

A Visa több tízezerre tehető hazai prémium kártyabirtokos-ügyfélköréből néhány ezer személy megkérdezésével végezték el azt a felmérést, amely alapján átnézték, a kártyatársaság kínálatából mely szolgáltatásokat érdemes megújítani, átalakítani - közölte a cégvezető.

A megújított szolgáltatások egyike az általános, magyar nyelvű asszisztencia, amely a hazai szolgáltatók bevonásával egyebek mellett segít a foglalásokban, a jegyvásárlások lebonyolításában, tájékoztatást ad a kulturális programokról, foglal időpontot szakorvosi kezeléshez. Emellett háromfajta kártya tulajdonosai elővételben vásárolhatnak jegyet kulturális eseményekre.

Sportkártyákat is lehet kedvezményesen, 40 százalékos diszkonttal megvásárolni, ezek olyan helyekre biztosítanak tagságot, ahová tagságit magánszemélyként nem is lehet szerezni. A megújított bankkártyákkal mintegy 400 létesítményben összesen 170 fajta sportágat lehet meglátogatni - jelezte az MTI szerint Kiss Ede.