Szabó szerint idén november elején, a karácsonyi édességszezonra jutott el a társaság oda, hogy ismét a boltokba kerülhetett a Piros Mogyorós - olvasható a portfolio.hu lapszemléjében. Újra lehet kapni a független üzletek döntő hányadábam, az Auchan- és a Spar-láncban, a Mol és az OMV shopjaiban országszerte. Vagyis a cég visszahozta a piacra a kétféle klasszikus, tej- és étcsokoládés táblás terméket, emellett kétféle szeletes, valamint egy 250 grammos nagy táblás terméket fejlesztettek.

Az ügyvezető emlékeztetett arra is, hogy a Mondelez Hungária 2014-ben a márka tulajdonosaként döntött a gyártás leállításáról. A P.O.P. Kft. ott jött a képbe, hogy két évtizede dolgozik együtt a Mondelez Hungária Kft.-vel, egy kereskedelmi hálózatot hoztak létre közösen, A tulajdonos szerint a gyártás megszűnése után két évvel jelezték, hogy szeretnék megvenni a márkajogokat. Jogi szempontból ez év elején nyílt meg annak a lehetősége, hogy átvegyék a márkát.

A gyártáshoz a Vajdaságban sikerült egy 100 százalékban hazai tulajdonú és 90 százalékban magyar munkaerőt foglalkoztató üzemet bevonniuk. A gyártócég fél évszázados múlttal rendelkező családi vállalkozás. A P.O.P. a teljes projektet saját erőből valósította meg.