Az év eleji béremelést követően 2019 tavaszán több mint ezer munkavállaló bére újra jelentős mértékben emelkedik az Auchan Retail Magyarországnál. A most bejelentett fizetésemelés sokak esetében előléptetéssel is járt, mellyel áruházi és irodai munkatársak, valamint vezetők szakmai teljesítményét egyaránt elismerték.

Az átlagosan 9 százalékos, összességében a 325 millió forintot elérő mostani béremelés a munkavállalók 16 százalékát érinti, és az év elején bejelentett 1,7 milliárd forintos bérfejlesztést 2 milliárd forintra egészíti ki.

Idén a béren kívüli juttatások körét is bővítette a francia tulajdonú cég, így 2019. január 1-től minden teljes munkaidős Auchan-munkavállaló éves szinten bruttó 91 ezer forint béren kívüli juttatásban részesül, ami átfogó élet- és baleset-biztosítással, egészségügyi szolgáltatásokkal, így például rendszeres szűrővizsgálatokkal, valamint 5 százalékos vásárlói kedvezménnyel egészül ki. A hazai kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon a vállalat részvényesi programot is kínál minden munkavállalójának, amely további bérkiegészítést tesz lehetővé a gazdasági eredmények függvényében.

Idén nyáron elégedettségi felmérést is készítenek a dolgozók körében, a vállalatról és a vezetőkről szóló anonim véleménynyilvánítás kiértékelését követően áruházakra bontott, valamint vállalati szintű fejlesztési programokat indítanak a tapasztalatok beépítésére.