A legnagyobb hazai hitelintézet privát banki üzletága a Financial Times gazdasági lapcsoporthoz tartozó, The Banker és Professional Wealth Management szakfolyóiratok által odaítélt díjat nyerte el.

A bíráló bizottság részletesen elemezte az egyes bankok pénzügyi teljesítményét, hatékonyságát, portfolió- és kockázatkezelését, növekedési stratégiáját, állománybővülését, valamint piaci részesedésének alakulását.

A díj odaítélésének indoklása szerint az OTP Private Banking az elmúlt évtizedben bebizonyította, hogy képes innovatív megoldásokat alkalmazni és stratégiai válaszokat adni a folyamatosan változó piaci kihívásokra.

Idén az OTP Private Banking által kezelt vagyon a tavalyi rekord évhez képest is 8 százalékkal tovább emelkedett, és immár meghaladja az 1 200 milliárd forintot - mondta Takács András, az OTP Vagyonkezelési és megtakarítási szolgáltatási igazgatóságának vezetője. A teljes likvid lakossági megtakarítási piaci növekedésének mintegy felét sikerült az OTP Bankhoz csábítani. Véleménye szerint, a továbbra is intenzív vagyonkoncentráció egyértelmű jele hogy a banknál megjelenő teljes lakossági megtakarítási növekményből a privátbanki üzletág részesedése mintegy negyven százalék.