Újra futhatnak a hosszú villamosok

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) péntektől engedélyezte a hosszú CAF villamosok próbafutásának folytatását Budapesten - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
MTI, 2015. november 27. péntek, 18:23
Fotó: Napi.hu

A hatóság a november 9-ei villamosbaleset miatt elrendelt vizsgálatot lefolytatta, és annak eredményeként megszüntette a tartampróba és típusvizsgálat hosszú CAF-okra vonatkozó felfüggesztését.

A BKK közleményében hangsúlyozta, hogy a CAF-ok forgalomba állításánál a legfontosabb szempont az, hogy a villamosok biztonságosan és üzemszerűen működjenek.

November 9-én a XI. kerületi Hengermalom útnál, az 1-es villamos vonalán egy új típusú, hosszú CAF-tesztjárat hátulról beleszaladt egy Tatra szerelvénybe.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2015.11.27 22:21

A hosszú villamosok beszerzése - már a Combinók is - tiszta pénzpazarlás. Fele ilyen hosszúak(kb. 25 méteresek) is elegendőek lettek volna, hiszen csúcsban kettőt összerakunk, azon kívül szólóban mehetnek, mindez szervezés és logisztika kérdése. Annak idején ezt a Ganz-csuklósokkal is meg tudták valósítani.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2015.11.27 18:37

Ez aztán a jó hír!

Kényelmesek, gyorsak és csöndesek.

Élmény volt velük utazni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html