Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az őszi és a téli időszakban mindig megnő a tűzesetek kockázata. Az Allianznál regisztrált károk esetében is emelkedett ezeknek a károknak a száma. Őszig csaknem 850 darab tűzkárt rögzített társaságunk - mondta Borsányi Gábor, az Allianz Hungária Zrt. kárrendezési igazgatója.

Az utóbbi öt év tapasztalata alapján átlagosan több mint 1200 darab ilyen típusú kárt regisztrálnak évente. Az összes bejelentett lakáskárt figyelembe véve viszonylag kisebb arányt képviselnek a tűzkárok, azonban az átlagos kárösszeg annál magasabb - egy-egy esetben akár több millió forintos - összeget is elérheti. A legtöbb tűzesetet decemberben és januárban jelentik, de már októberben és novemberben megugrik a tűzkárok száma, s a kiemelkedő tendencia a tavasz kezdetéig megmarad.

Míg októberben és novemberben a fűtési rendszerekkel és a tüzeléssel összefüggésbe hozható tűzesetek aránya növekszik meg, addig a decemberi és januári tűzkár bejelentések az adventi és a karácsonyi tüzekkel állnak összefüggésben.

A fűtési szezonban a statisztikák alapján több mint 100 tűzeset fordul elő havonta, így az éves tűzkármennyiség fele ebben az időszakban történik.