Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy úgy tűnik, csaknem 1500 településen nem lehet majd cigarettát kapni, ami a feketekereskedelem növekedését és az állami adóbevételek csökkenését okozza majd. A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében erre válaszul azt írta: ahogyan Európa sok más helyén, úgy - a gyermekek és fiatalkorúak védelmében - Magyarországon is állami kontroll alatt fognak működni a dohányboltok. Ezért a korábbinál kevesebb helyen, de országszerte elérhetően és az állam által felügyelt módon lehet majd cigarettát árusítani.

Nemzeti dohányboltok öt-hatezer árusító helyen fognak működni, az első sikeres pályázók pedig már a nyári hónapoktól megkezdhetik az árusítást - közölte a kormánypárti képviselőcsoport, hozzátéve, hogy a beérkezett csaknem 16 ezer pályázatról április 23-áig születik döntés. Megjegyezték azt is, hogy az ország több területén négy-ötszörös túljelentkezés volt.

Felhívták a figyelmet továbbá arra, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. már jelezte: további pályázatot ír ki azoknak a kisebb településeknek, amelyekről eddig nem jelentkeztek, bár nagy részükben eddig sem volt dohányárusítás.