Újabb légitársasággal és újabb desztinációval bővül a Budapest Airport Zrt. útvonalhálózata júniustól. A Bulgaria Air bolgár légitársaság június 24-től kezdve heti négy alkalommal kínál légi összeköttetést Budapest és Szófia között.

Az idei nyártól kezdve nemcsak bolgár tengerpart, hanem a bolgár főváros is közvetlenül elérhető lesz Budapestről: június 24-től hetente négyszer repülnek a Bulgaria Air bolgár légitársaság a magyar és a bolgár főváros között. A Bulgaria Air a foglalásoktól függően vagy a brazil Embraer 190-esekkel (8 business- és 100 turistaosztályú utas) vagy az Airbus A 319-esekkel (8 business- és 132 turista osztályú) teljesíti a járatot Budapest és Szófia között.

A Bulgaria Air nem ismeretlen partner a Budapest Airport számára, mivel gépei már idén tavasszal is többször megfordultak Ferihegyen, egy-egy charter-járatot teljesítve. A Bulgaria Air egyébként azt tervezi, hogy a téli menetrendi időszakban is folytatja a járat üzemeltetését, amennyiben a nyári forgalom és előfoglalások indokolják azt.

"Bizonyos vagyok abban, hogy az újraindított légi összeköttetés a magyar és a bolgár főváros között valós piaci igényt tölt be, hiszen mind az üzleti utazók, mind a turisták számára egyformán fontos úti cél Szófia, illetve a bolgár utasok számára a magyar főváros." - mondta Kam Jandu. (Egykor a Malévnek volt Budapest-Szófia járata, s a Wizz Air is repülte az útvonalat, de jelenleg nem lehet rá foglalni).