Újra lesz ingyen mozi Budapesten

Az ORTT nyolcadik alkalommal rendezi meg kétnapos filmfesztiválját, a Mustrát Budapesten, a Puskin Art Moziban.
Diószegi József, 2007. november 19. hétfő, 13:56
Fotó:

Országos Rádió és Televízió Testület elnöke, Kovács György bejelentése szerint 2007. november 23-án és 24-én, vagyis pénteken és szombaton kétnapos filmfesztivált szervez az általa támogatott filmek és televíziós produkciók bemutatására.

A testület 2004 januárjában rendezte meg első alkalommal az általa támogatásban részesített filmek seregszemléjét, a Mustrát. A nagy érdeklődés hatására Budapestet követően Pécsett, Debrecenben, Marosvásárhelyen, Miskolcon, Győrben és Szegeden is sikerrel mutatta be az ORTT az alkotásokból készült válogatást.

A budapesti fesztivál több mint 40 órányi film - mozikban ritkán vetített, vagy éppen a televíziók által csak egyszer sugárzott egyedi és kiemelkedően színvonalas alkotás - vetítése mellett Mustra+ az esélyegyenlőségért programmal egészül ki, amelynek keretében a filmeket a vakok és gyengénlátók számára "Képolvasók", a siketek és nagyothallók részére jeltolmácsok közreműködésével bemutatják be. A filmvetítések a nagyközönség számára nyilvánosak és ingyenesek. (A pénztárban előre igényelt ingyenes jegyekkel látogathatók.)

Kovács azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy jövőre lesz-e folytatása a rendezvénysorozatnak, az ORRT 2008-as költségvetése ugyanis most van az Országgyűlés előtt, de az elnök reméli, hogy megteremtődik a következő évben is az ehhez szükséges forrás.

HOZZÁSZÓLÁSOK