Kiss Antal, a légibázist üzemeltető Cape Clear Aviation kommunikációs ügynökségének vezetője szerint a Lufthansa menetrend szerinti járatai április 4-től hetente egyszer közlekednek Frankfurtba, Düsseldorfba és Hamburgba, majd április végétől a Hamburg International járatai is újból érkeznek heti-kétheti rendszerességgel Lipcséből és Drezdából.

A Ryanair tavaly ősszel azzal függesztette fel sármelléki járatainak közlekedtetését, hogy március végén újraindítja gépeit a Balatonhoz, ám a menetrendben egyelőre nem szerepel a londoni célpont, sem a Germanwingsnek az elmúlt két évben indított járatai. Kiss szerint még folynak a tárgyalások mindkét légitársasággal.

A Cape Clear Aviation tavaly október végén jelentette be, hogy ideiglenesen bezárja a téli időszakra a FlyBalaton repülőteret. Január elején lemondott a cég ügyvezetői posztjáról Gubicza Ágoston, mert "a repülőtér jövőbeni eredményes üzemeltetéséhez szükséges többségi tulajdonosi döntések nem születtek meg 2008. december 31-ig". Január végén a többségi ír tulajdonosok közül Jonathan Moore-t választották meg a cég új ügyvezetőjének. Februárban a DHL csomagszállító Zalaegerszeg mellé költöztette a másfél évvel korábban kialakított sármelléki cargóbázisát, ahonnan a kezdetekben még napi légijáratot is üzemeltetett a cég drezdai európai elosztóközpontjának irányába.