Újra nő a feszültség a Tescónál?

Sorra kapják kézhez év végi beosztásukat a Tesco áruházlánc dolgozói, amelyekből az látszik, hogy a munkaadó vállalása ellenére egyelőre nem sikerül feltölteni az üres álláshelyeket a társaságnál - írta a Magyar Idők.
Domokos László, 2017. november 17. péntek, 08:15
Fotó: Napi.hu

Túlórák, szabadnapok nélküli munkahét, az igényelt szabadságok visszatartása - a legtöbb áruházban ez jellemzi a Tescónál dolgozók adventi időszakra kiadott munkaidő-beosztását az idén. Több munkavál­laló azt jelezte, hogy a multicégnél a létszámhiány miatt a tavalyi szezonhoz hasonlóan ismét feszült időszakra készülhetnek decemberben - írta a lap.

A cikk szerint továbbra is nagy gondot okoz az üzletekben létszámhiány. Emiatt számos egységben túlórázta­tással oldják meg a munkavégzést, és van olyan áruház, ahol decemberre visszaállítják az éjszakai árufeltöltés rendszerét, noha még így sem sikerül minden folyamatot az előírások szerint teljesíteni.

A lap megkereste a Tescót is, hogy miként alakul az októberben a szakszervezetek felé vállalt, ám részleteiben nem ismertetett létszámbővítés a hálózatnál, illet­ve hogyan készülnek az adventi időszakra. A multicég válaszában mindössze annyit közölt: a munkaerő-felvétel folyamatos a cégnél. A múlt héten indult intenzív, szezonális toborzási kampányunk, problémákra nem számítunk - jelezte a kiskerlánc sajtó­osztálya.

HOZZÁSZÓLÁSOK