Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Multi Program II. a kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások megerősítését, értékhozzáadó tevékenységük és piacbővítési lehetőségeik fejlesztését szolgálja. A Magyar Multi Program III. a feldolgozóipari kis- és középvállalkozások komplex fejlesztését segíti - mondta az államtitkár.

Az európai uniós és hazai forrásból finanszírozott Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében kiírt pályázatokkal a támogatott vállalkozások tudatosabb fejlődési pályára léphetnek, stratégiai szemlélettel tervezhetik jövőbeni beruházásaikat. Lehetővé válik a vállalkozások fejlődési pályájának fenntartása, valamint értékhozzáadó tevékenységük növelése önálló hazai termékek és szolgáltatások kifejlesztése, illetve márkaépítés révén. Javul a versenyképességük, működésük elmozdítható a hatékonyság-orientált, majd innováció fókuszú működés felé, amely elősegíti a bérek növekedését és a munkahelyek stabilitását - idézte az MTI Rákossy Balázst.

A két program keretében megközelítőleg 100-130 vállalkozás juthat vissza nem térítendő támogatáshoz.

A programok kizárólag azon vállalkozásoknak nyújtanak közvetlen pénzügyi támogatást, amelyek a GINOP-1.1.4-16 Magyar Multi Program I. - A kiemelt növekedési potenciállal bíró kis- és középvállalkozások azonosítása, felmérése, motiválása, fejlesztési igényeik meghatározása" című kiemelt felhívás keretében, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által lefolytatott szakmai előminősítésen részt vettek és az ott kialakított fejlesztési tervvel rendelkeznek.

A nyertes vállalatoknak a támogatásból lehetőségük van többek között különféle tanácsadási szolgáltatások igénybevételére, illetve új technológiai fejlesztést eredményező eszközök beszerzésére is. A támogatási kérelmek benyújtására november 28-tól, illetve december 3-tól lesz lehetőség.