Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt kínáló MFB Pontok összesített adatai szerint közel 1500 hitelkérelmet rögzítettek, több mint 10 milliárd forint értékben.

A hitelkérelmek elbírálása és a szerződések megkötése gyorsított ütemben zajlik, az MFB Pontok a járványhelyzet és a nagy érdeklődés ellenére folyamatosan dolgozzák fel a kérelmeket és várják a vállalkozásokat. Az igénylők leginkább a vendéglátás, a turizmus, az oktatás területén, illetve a kulturális ágazatban működő vállalkozások közül kerülnek ki. A jelentős érdeklődés alapján elmondható, hogy a kölcsönre jogosult, főtevékenység szerint 55 TEÁOR kóddal meghatározott kedvezményezettek számára tényleges segítség és megoldás a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön, amely tíz éves futamidővel, végig fix 0 százalékos kamattal, 1-10 millió forint közötti hitelfelvétel lehetőségét nyújtja.

A hitelkonstrukció iránt érdeklődők számára fontos tudnivaló, hogy érdemes előre tájékozódni a www.mfb.hu oldalon, ahol megtalálhatók a hitel igényléséhez szükséges dokumentumok listája és segédletek is. A megadott dokumentumok előzetes, otthoni kitöltésével jelentősen csökkenthető az MFB Pontokon eltöltött idő hossza és így az ügyintézés ideje is. Az MFB a gyors és hatékony folyamat lebonyolítása érdekében közjegyzői okirat mintát is készített, melyet a közjegyzők központilag a Közjegyzői Kamarán keresztül megkaptak, az ennek kitöltéséhez szükséges adatokat minden esetben a hiteligénylésnél eljáró MFB Pont egyezteti az illetékes közjegyzővel, így az adategyeztetés és az okirat kitöltése nem az ügyfélre hárul.

A maximum körüli összeget kérik a cégek

Az MFB összesítése szerint az eddigi igénylők átlagosan 9,2 millió forintot vennének fel, nagyrészt működési költségeik fedezésére. Az átlagos hitelösszeg nagysága csaknem megegyezik a maximálisan kérhető 10 millió forinttal, így elmondható, hogy a hitelprogram feltételeinek kialakításakor az MFB jól mérte fel a vállalkozások igényeit, ezen nem szükséges változtatni. Az elmúlt tíz napban beérkezett igénylések alapján elsősorban a közép-magyarországi, a dél-alföldi és a nyugat-dunántúli régióban tevékenykedő vállalkozók jelezték/adták be hitelkérelmüket

Jelenleg is zajlik a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön következő szakaszának előkészítése, amelynek során az MFB mindent megtesz annak érdekében, hogy a hitelprogram a Gazdaság Újraindítási akcióterv részeként a lehető legtöbb olyan vállalkozásoknak nyújtson segítséget, melyeket a legsúlyosabban érintenek a biztonsági korlátozó intézkedések.