Újraindítja a szálcement gyártást Nyergesújfalun a Cembrit Kft.

Közel négymilliárd forintos beruházással újraindítja a szálcement gyártást nyergesújfalui gyárában a dán tulajdonban lévő Cembrit Kft. - mondta el az ügyvezető szerdán az MTI-nek. (képünk illusztráció)
MTI-Eco, 2014. június 11. szerda, 17:04
Fotó: Napi.hu

Both Zoltán tájékoztatása szerint az üzemben a korábbi tetőfedő termékek helyett homlokzati burkolólapokat készítenek. A termékek túlnyomó részét külföldön értékesítik, főleg a skandináv országokban, de Európa több más országaiban is rendelkeznek értékesítési szervezettel.

A gyártás beindítását 2015 első felében tervezik, addig az üzem létszámát a jelenlegi 30-ról 70-80 főre szeretnék bővíteni. A nagygépes gyártásban az üzemben az első ütemben óránként öt tonna nyersanyagot dolgoznak majd fel.

A szálcementben a cementmassza közé különféle műszálakat, illetve cellulózt kevernek. A keletkező pépes anyagból sík- és hullámpala, valamint homlokzati burkolólap készül. Az elemek rendkívül időjárásállóak és festéssel különféle színben állíthatók elő.

A nagygépes gyártás újraindításához felhasználják a korábban leállított, konzervált gépsort. A fejlesztés során új gépeket is beszereznek, valamint a korszerű technika befogadására készítik fel az üzemcsarnokokat.

A Cembrit Kft. jelenleg 30 embernek ad munkát, a társaság 2013-as árbevétele 472 millió forint volt. A szálcement gyártás újraindításával az első ütemben évi 5, majd a kihasználtság függvényében 15 milliárd forintra nőhet az árbevétel, illetve a második gépsor beindításával a bevétel a 25 milliárd forintot is elérheti - mondta el az ügyvezető.

A nyergesújfalui üzem korábban osztrák tulajdonban volt, a céget 2008-ban vásárolta meg a dán Cembrit Holding, amelynek Európa több mint 20 országban van leányvállalata, 5 országban termelőüzeme és világszerte több, mint ezer főt foglalkoztat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.06.12 09:59

@rigolya: A multi, ha beruhűz - erősíti Narancsisztán.

A multi önmagában - Narancsisztán ellensége.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rigolya, 2014.06.12 09:14

Az államadósság rendületlenül nő.
A pfúj-multik néha beruháznak.
A pfúj-multik termelése húzza a GDP-t.

Hol is van a gazdasági fordulat???

jobber=nem-gondolkodom még mindig nem használja szürkeállományát.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bandesz, 2014.06.12 08:49

30 helyett 70-80 embert vesznek fel jovore. nem ugy tunik hogy romlanak a gazdasagi kilatasok. ha egy dan epitoipari ceg is beruhaz akkor itt tenyleg elindult valami. ja es mintahogy mar megszokhattuk valahogy ehez em Volt bolcs ballib vezereinknek tul sok koze. latvanyos hogy mihelyt levaltjak oket mindjart beindul a javulas. nekunk Mohacs kell!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html