Újraindulnak a kilakoltatások

Jövő kedden, március elsején jár le a kilakoltatási moratórium. A pénzügyi szakemberek és a bankok is mintha lélegzetvisszafojtva figyelnék a kormányt, és reménykednének: a kabinet talán most nem retten meg a keményebb fellépés politikai kockázatától. Ez a magáncsőd fel is terelheti az adósokat - írta az azenpenzem.hu.
Napi.hu, 2016. február 24. szerda, 11:11
Fotó: Napi.hu

A magáncsőd eddig az elképzelhető minimumot sem hozta. Még az érdeklődők száma sem érte el az ötvenet a Raiffeisennél - tudta meg a portál a hitelintézettől. Kilencven százalékban tavaly ősszel jelentkezett. A K&H Banknál is minimális az ügyfélérdeklődés a családi csődvédelemmel kapcsolatban, a bankhoz főhitelezőként eddig mindössze 13 kérelmet adtak be. Hasonlóan látja a helyzetet az Erste. Az MKB-nál kevesebb mint félszáz érdeklődőről, tucatnyit alig meghaladó kérvényezőről beszéltek (az utóbbiak felét is vissza kellett adniuk hiánypótlásra).

A bankosok korábban érzékelhetően abban bíztak, hogy az idei tavasz jelentős lendületet adhat a magáncsődnek, nem kevéssé a kilakoltatási moratórium lejárta miatt. Újabban a bürokratikus terhek beígért csökkentésétől is várják a változást - jelenleg ugyanis elképesztő mennyiségű dokumentumot kell kitölteni a jelentkezéshez - írta az azenpenzem.hu.

Magánbeszélgetésen több bankár is úgy fogalmazott portálnak, hogy a lakásárak emelkedése már mostanra sokaknak nyújthat segítséget.

HOZZÁSZÓLÁSOK