Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ünnepségen Huy Trinh korábbi cégvezető bejelentette: a verpeléti vállalkozás irányítását átruházza lányára, Nary Trinh-re. Egyúttal arra bíztatott, hogy minél többen fektessenek be Magyarországon. A korábban leégett üzem újraindításáig számos nehézséggel kellett megbirkózniuk.

Pál István üzemigazgató felidézte: az elmúlt esztendő a cég életében az összefogásról szólt. Az újjáépítés során mintegy 8 ezer tonna építőanyagot használtak fel, több mint 50 ezer méter elektromos vezetéket, illetve 15 ezer méternyi vízvezetéket építettek be.

Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke szeriont köszönet jár a tulajdonosoknak, hogy egy pillanatra sem adták fel, így újra felépülhetett az üzem. Fontos beruházásról van szó a térségben, hiszen olyan embereknek ad munkát az Asiafood, akik sehogy sem, vagy csak nehezen tudnának máshol elhelyezkedni a környéken.

A verpeléti üzem 2012 áprilisában kezdte meg termelését, 2014 december 16-án azonban leégett, s csak idén január 4-én indult újra. A tűz idején 220, zömmel helybéli embert alkalmaztak, és mintegy 2,5 milliárd forintos árbevételük volt. Jelenleg 125 dolgozójuk van.  kizárólag nyugat-európai piacra termelő, a franciaországi Paris Store cégcsoport többségi tulajdonában lévő, 16 féle terméket előállító üzem évi 1000 tonna áruval számol az idén, azonban két év alatt el szeretnék érni a tűz előtti időszakban előállított évi 2000 tonnát.