Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Áruház vagy üzlet lesz az egykori Úttörő Áruház egyik szárnyából. A pesti belváros évek óta bezárt épületét ugyanis egy befektetőcsoport vásárolta meg a közelmúltban az V. kerületi önkormányzattól. Az épületre elővételi joggal rendelkezett a főváros is, de a közgyűlés szeptember végén úgy döntött, nem veszi meg a meglehetősen lepukkant épületet. A Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya kérdésünkre elmondta, hogy azért nem éltek az elővételi joggal, mert sem pénzük nincs erre, sem elképzelésük nem volt arra vonatkozóan, hogy mit kezdjenek az épülettel.

A vevő, az Emeletesház Ingatlanforgalmazó Kft. 300 millió forintot fizetett az épületért az V. kerületi önkormányzatnak. Az épületegyüttes - amelynek egy részét már eladták, a fenti képen látható ingatlan helyén szálloda épült - meglehetősen rossz állapotban van, hiszen évek óta üres, és hajléktalanok vették birtokba. Az épülettömb másik részében lakások vannak, míg a harmadik egységet - amelynek területe 1400 négyzetméter, és amelyet az alábbi kép mutat - vette most meg az Emeletesház Kft.


Fotó: Google Streetview

A cég vezetője, Ferke Tamás a Napi.hu-nak elmondta, hogy a négyzetméterenkénti 215 ezer forintos vételár nem tükrözi a valós értéket, mert a területből csak 500 négyzetméter a földszinti, jól hasznosítható rész, ugyanakkora a pince és 250 négyzetméteres a galéria, amit várhatóan el kell bontani. A projektcég - amelynek saját tőkéje a cégadatok szerint 300 ezer forint - a szükséges engedélyek megszerzését követően először a homlokzatot kívánja felújítani, majd a földszinten üzletet, vagy kisáruházat nyitnak. Hogy ebben mit forgalmaznak majd, az még nem eldöntött - mondta el kérdésünkre Ferke Tamás, aki szerint az épület felújítása előre láthatóan több száz millió forintba kerül majd.