Az Iparművészeti Múzeum 2012-ben hirdetett tervpályázatot az épület felújításának tervezésére. Ezt a Vikár és Lukács Építész Stúdió Kft. nyerte, így ez a cég kapott megbízást a végleges tervek elkészítésére. Ezek el is készültek, 137,8 millió forintért. Most ennek a módosítása van napirenden, amelyet - jogszerűen - a korábbi nyertes végezhet el. (A tervpályázat alkalmával a teljes felújítás befejezését 2017-re valószínűsítette a főigazgató.)

A feladatok közül kiemelendő a következő: vázlatterv készítése, a Hőgyes Endre utcai új homlokzatnak Lechner eredeti terveinek felhasználásával történő kialakítására, az építési engedélyben szereplő alaprajzi struktúra és udvari homlokzatképzések aktualizálása mellett. Mintavételezés és felmérés a homlokzati és tető kerámia elemeiből, a szükséges újragyártás gyártástechnológiai tervezéséhez. (Mint ismert az Iparművészeti múzeum  1893 és 1896 között épült, Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei szerint. A magyaros ornamentikával gazdagon díszített külső-belső kerámia burkolatokat és tetőzetet a világhírű pécsi Zsolnay-gyár állította elő.)

A szerződést a múzeum augusztus 2-án kötötte meg a tervezővel, akinek - ettől számítva - 80 munkanapja van a módosított tervek elkészítésére.

 

.