Ulpius-ház: engedett az árból a felszámoló

Újra megpróbálja eladni a felszámolás alá került Ulpius-ház Könyvkiadó könyvkészletének szerzői jogi szempontból tiszta részét a felszámoló cég: a csomag kikiáltási ára nettó 92,86 millió forint, több mint 100 millióval kevesebb, mint az első próbálkozáskor - írja hétfői számában a Világgazdaság.
Szabó Zsuzsanna, 2017. május 8. hétfő, 07:48
Fotó: Napi.hu

A 111 610 darab könyvből álló csomagot először közvetlenül a karácsonyi vásár előtt dobta piacra az Absolventum Kft. 195 millió forintos irányárral, de akkor nem akadt jelentkező. Április elején eredménytelenül zárult a következő kísérlet is a mostanival egyező kikiáltási áron, akkor ugyan több érdeklődő is volt, de csak egy, érvénytelen ajánlat érkezett.

A könyvkészlet jogilag nem tiszta felét papírhulladékként kell értékesítenie a felszámolónak, ha ugyanis könyvként adná el, szerzőijog-bitorlást követne el.

A Kepets András érdekeltségébe tartozó, 2013-ban még másfél milliárdos forgalmat produkáló Ulpius-ház váratlanul menekült csődbe, felszámolása tavaly február óta tart. A cég mintegy egymilliárd forint adósságot hagyott hátra, a fizetésképtelenség bejelentésekor még 400 millióra becsülték a készletek kiárusításából elérhető bevételt.

(Mi lesz a magyar könyvpiaccal? - erről itt irtunk bővebben.)

HOZZÁSZÓLÁSOK