Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Embertelen állapotok uralkodnak a BKV végállomásain kialakított több tucat szolgálati pihenőben, egyebek között a 4-6-os villamost és a 3-as metrót pótló buszok végállomásain is. Eldugult, túlcsordult WC-kagylók, gusztustalan kézmosók, mocskos étkezősarkok, undorító szag, végtelenül lehangoló viszonyok - állította pénteki közleményében az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ).

Az érdekvédelmi képviselet szerint a BKV annyira nem foglalkozott az állapotokkal, hogy a dolgozók fotókat kezdtek készíteni a körülményekről. Így már egy-két helyen történtek előrelépések. Említettek olyan helyet is, ahol egy telepített konténeres, összesen 10 négyzetméter alapterületű tartózkodóban egy helyiségben volt a vécé, valamint az előterében az étkező is, sőt, a pihenő rész is. Itt tíz hónap után lépett a BKV az állításuk szerint.

A Napi.hu megkereste a közlekedési társaságot, hogy tapasztalták-e a lehangoló állapotokat, valamint, hogy milyen módon kívánják kezelni ezeket a panaszokat. A cég érdeklődésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy nemcsak a lent említett érdekképviselettel, hanem a BKV Zrt-nél működő több mint 20 szakszervezettel is folyamatosak az egyeztetések.

"A végállomásokon jelentkező esetleges meghibásodásokat, hiányosságokat - amint tudomást szerez róla a felelős szakterület - a lehető legrövidebb időn belül igyekszünk elhárítani, vagy pótolni (hétvégén is). A rendelkezésünkre álló anyagi, műszaki és humán erőforrások biztosította lehetőségek figyelembevételével a Társaság folyamatosan törekszik a munkakörülmények javítására" - állítja a BKV.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.