BUX
40021

Undorító élelmiszerüzemet zárt be a hatóság - nézze meg a videót!

Bezárt egy reform élelmiszereket - magliszteket, tésztákat és olajokat - előállító üzemet Csongrád megyében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) kiemelt ügyek igazgatósága. Az ellenőrzés során egereket találtak az alapanyagraktárban, emellett a dokumentációval és a takarítással is gondok voltak.

Napi.hu, 2016. március 16. szerda, 10:15

A NÉBIH a múlt héten a szegedi Fűszerház-Vitapharma+ Kft. tulajdonában lévő Fűszerházban tartott ellenőrzést, amely reform élelmiszereket - magliszteket, tésztákat, olajokat - állított elő és csomagolt át.

Az üzem alapanyagraktárában, egy raklap megbontása után, számos újszülött és pár napos egeret találtak a szakemberek. Több helyiségben egérürülék, az egyik zsákon pedig még elhullott egér is volt.

A szakemberek azt tapasztalták, hogy alapanyagok egy része jelöletlen, nem nyomonkövethető, valamint a gyártásról sem vezettek megfelelő dokumentációt. Az üzem egy része koszos, takarítatlan volt, az épület néhol be is ázott.

A Céginfo.hu adatai szerint a két magánszemély tulajdonában lévő Fűszerház-Vitapharma+ Kft. nettó árbevétele duplájára, 105 millióra nőtt 2014-ben (a 2013-as 53 millió forintról), a nyeresége tízmillió forint volt.

A NÉBIH azonnali hatállyal megtiltotta az üzem működését. A helyszínen elrendelték több mint 120 tétel, mintegy 10 tonna termék forgalomból történő kivonását és megsemmisítését. Emellett az élelmiszervállalkozót kötelezték a még forgalomban lévő termékei visszahívására.

Az eljárás folyamatban van, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. A gyártó tevékenységét kizárólag a hiányosságok megszüntetése, majd a megismételt helyszíni szemle után folytathatja.

A fenti képünk illusztráció, alább a hatóság videóját nézhetik meg a bezárt üzemről.