A pályázat eredményeként a Telekom 46 járásban építhet ki nagysebességű, másodpercenként legalább 30 megabites (Mbpt) vezetékes hálózatot.

A tájékoztatás szerint a pályázat összesen 42,4 milliárd forint európai uniós forrásra szólt. A Magyar Telekom és konszolidált leányvállalatai 34,8 milliárd forint támogatásra pályáztak (részben konzorciumban), és 12,2 milliárd forintot nyertek el.

Ebből az összegből, és a hozzá kapcsolódó saját forrásból nagyjából 111 ezer új háztartásban válhat elérhetővé a nagysebességű vezetékes hálózat. Ezek a háztartások olyan területeken fekszenek, ahol eddig még egyik szolgáltató sem volt jelen vezetékes internet szolgáltatással, vagy nem biztosított legalább 30 Mbps sebességű vezetékes internet elérhetőséget.

A közleményben emlékeztetnek, hogy a Telekom 2015-ben országszerte 464 ezer háztartásban tette elérhetővé saját költségén a legalább 30 Mbps sebességű internet hozzáférést. Idén önerőből további 500 ezer háztartást kíván elérni, amelyből augusztus végéig 436 ezer háztartás lefedése valósult meg. Így már több mint 2,6 millió háztartásban elérhető a nagysebességű, szélessávú internet a Telekom hálózatán.