Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A United Airlines a világ harmadik legnagyobb légitársasága flottájának mérete és járatainak száma alapján, sűrű belföldi hálózata mellett a világ mind a hat kontinensére repül.

A szerdai tőzsdezárás után közzétett gyorsjelentésének tanúsága szerint a decemberrel végződött három hónapban 1,9 milliárd dollár nettó veszteséget halmozott fel, míg egy évvel korábban 641 millió dolláros nyereséget ért el a chicagói székhelyű vállalat.

Október-decemberben már a negyedik egymást követő évben volt veszteséges a United Airlines, és bevételei 69 százalékkal, 3,4 milliárd dollárra csökkentek.

Mivel a járvány miatt a légiközlekedés jórészt leállásra kényszerült, a United Airlines hatalmas, 7,1 milliárd dolláros veszteséggel zárta a tavalyi évet, miközben bevételei 65 százalékkal, 15,4 milliárd dollárra zuhantak. Egy évvel korábban 43,2 milliárd dollár bevétel mellett 3 milliárd dollár nyeresége volt a vállalatnak.

A légitársaságok arra számítanak, hogy idén erősíti az utazások iránti keresletet a járvány visszaszorítása, ám a fellendülés üteme nagyban függ attól, hogy milyen gyorsan tudják az új koronavírus elleni hatásos védőoltásokat tömegesen terjeszteni.

A United Airlines átmeneti, a fellendülésre való felkészülés éveként tekint 2021-re, és borúlátó az első negyedévet illetően, várakozásai szerint még mindig 65-70 százalékkal marad majd el nyeresége a járvány előtti utolsó "békeév", 2019 január-márciusi időszakhoz képest.

A piaci várakozásoknál gyengébb adatok hatására több mint 2 százalékos mínuszban, 44,15 dolláron forognak a United Airlines részvényei a New York-i elektronikus tőzsdén. Egy évvel ezelőtt majdnem kétszer ennyit értek a részvények, akkor 87,88 dolláron nyitották a kereskedést.