Szeptembertől drágulnak a UPC-előfizetések, miután az RTL Klub és a TV2 július 1-től jogosult díjat szedni a műsorterjesztésért. Az RTL havonta bruttó 373, a TV2 pedig 368 forintot kért a szolgáltatótól. Így összesen 741 forinttal lenne drágább a szolgáltatás, azonban ennek felét elengedi a cég, így csak 370 forinttal nőnek az előfizetési díjak.

A UPC Magyarország úgy döntött, hogy a plusz díjat visszamenőlegesen nem szedi be ügyfeleitől, hanem az erre az időszakra vonatkozó költséget átvállalja, így az RTL Klub és a TV2 programdíja nem július 1-től épül be a havidíjakba, hanem csak az ügyfelek írásos értesítését követően, a következő havi számlájukban, legkorábban szeptember végén jelentkezik majd először - írja a cég.

A kábeltelevíziós piacon bevett gyakorlat, hogy  a televíziós csatornák sugárzási díjat szednek a műsorterjesztőktől, amelyet a UPC Magyarország - a többi kábelszolgáltatóhoz hasonlóan - minden olyan előfizetője után megfizet, akinek díjcsomagjában benne van az adott csatorna. Az említett sugárzási díjak az előfizetők által a kábelszolgáltatóknak fizetett havidíjba épülnek be. Az RTL Klub és TV2 a médiatörvény által biztosított speciális státuszuk miatt eddig ingyenesen elérhető csatornák voltak, ezért azok díja eddig nem volt beépítve a UPC költségstruktúrájába.