Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 29 éves sportoló a szerdai sajtótájékoztatón az ISL alapítójával, az orosz milliárdos Konsztantyin Grigorisinnel együtt beszélt a szériáról, amely több állomásból álló csapatverseny lesz. A tervek szerint hat európai és hat amerikai klub csatázik majd egymással, a magyar csapatot Hosszú Katinka szervezi.

Utóbbival kapcsolatban Hosszú Katinka elmondta, hogy a legjobb magyar úszókat szeretné meghívni a csapatába, név szerint Milák Kristófot, Cseh Lászlót, Késely Ajnát és Verrasztó Dávidot említette. Arról is beszélt, hogy az ISL-sorozatban induló klubjának nevéről csak később döntenek, s természetesen a részvételhez honfitársainak nem szükséges átigazolniuk.

A lebonyolításról Konsztantyin Grigorisin kiemelte, az úszásban jelenleg egy "XIX. századi" rendszert alkalmaznak, s az ISL-sorozatban azt szeretnék, ha a versenyek formátuma sokkal közelebb hozná a nézőket a sportághoz. A tervek szerint nem lesznek előfutamok, hanem csak a egyes helyszíneken versenyző négy csapat két versenyzője ugrik majd medencébe egy szám döntőjében. Az biztosnak tűnik, hogy az 1500 méter gyors nem szerepel majd a kétnapos viadalok programjában a hossza miatt.

A tervek szerint egy csapat minimum 24, maximum 30 főből áll majd, s nem szükséges előre megadni, ki milyen számot vállal.

Az orosz milliárdos kiemelte: a 2019-es szezon egy teszt lesz, a tervek szerint az alapszakaszt követően - amely várhatóan hét-nyolc állomásból áll majd - decemberben, Las Vegasban rendezik a döntőt. Hosszú Katinka mellett a brit Adam Peaty, az olasz Federica Pellegrini, az amerikai Ryan Murphy és az ausztrál Cate Campbell lesznek az ISL nagykövetei.

A sajtóbeszélgetésen szóba került a lehetséges szembenállás a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetséggel, a FINA-val. A magyar úszó ennek kapcsán azt mondta, hogy nem akarnak ellenfelei lenni a FINA-nak, és ő ugyanúgy rajthoz áll majd a szervezet versenyein, a világkupában, vagy az idén induló elit sorozatban. Hosszú azzal indokolta ezt, hogy az ő edzésmódszerének "jól jön", ha minél többet versenyezhet, ezért mindenképpen szeretne részt venni minél több viadalon.

A sorozat budapesti versenyét a tervek szerint október végén rendezik majd, az ISL képviselői és rendezői várhatóan jövő héten egyeznek meg a részletekben.

Az ISL már decemberben, Torinóban rendezett volna egy meghívásos viadalt, azonban a FINA nyomására - a szervezet eltiltással fenyegette meg a résztvevő úszókat - törölték az eseményt. Emiatt Hosszú Katinka két amerikai úszótársával beperelte a FINA-t.