Utat és intermodális csomópontot terveztet a NIF

A veszprémi körgyűrűn egy összekötő út tervezésére 73 milliót, a szombathelyi intermodális csomópont tervezésére pedig nettó 358 millió forintot költenek.
Németh Géza, 2020. január 14. kedd, 21:10
Fotó: Napi.hu

A két nyílt közbeszerzés eredményeit az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte ebben és ebben az uniós közbeszerzési közlönyben.

A veszprémi körgyűrűn a 8-as számú és a 82-es számú főutak összekötésének a tervezését a Speciálterv Építőmérnöki Kft. nyerte 73 millió forinttal, a becsült ellenérték 93 millió forint volt. A nyertessel december 19-én kötött szerződést a NIF.

A Szombathely intermodális csomópont fejlesztésének a tervezésére kiírt tendert a Viköti Mérnök Iroda Kft. és a Trenecon Tanácsadó és Tervező Kft. nyerte, nettó 358 millió forinttal. Itt a becsült ellenérték 259 millió forint volt. Erre a munkára december 23-án írták alá a szerződést. A nyerteseknek - egyebek mellett - meg kell tervezniük a 22 szóló és 6 csuklós autóbusz indítóállású buszállomást, az 50 busz tárolására alkalmas parkolóval. A buszparkoló fölé pedig egy 176 autó tárolására alkalmas P+R parkoló kerül.

 HOZZÁSZÓLÁSOK